perjantai 30. syyskuuta 2005

Omistajanvaihdos 2005

Myrskylintu on puuvene, joten ei oikeastaan pitäisi puhua siitä kuka sen omistaa vaan kuka siitä huolehtii. Syksystä 2005 lähtien tuo ilo on joka tapauksessa jaettu Vantaalla asuvassa Niinimäki-Nummi -perheessä.

Purjehdusuramme olimme aloittaneet syksyllä 1999 ostamalla 50% osuuden FinnExpress 74 -veneestä. Tämän Afternoon Delightin kotisatama ja seura oli Helsinkiläinen KoPu, johon mekin siis liityimme. Kolme vuotta näin purjehdukseen ja seuratoimintaan tutustuttuamme totesimme, että purjehdusta haluamme edelleen harrastaa, mutta vene on näin suurelle perheelle ahdas. Syksyllä 2002 hankimme sitten Casa Primaksi ristimämme Maxi 999 -veneen. Seilasimme Suomenlahtea itään ja länteen sen minkä kahden viikon mittaisiksi kutistuneilla purjehduslomillamme ehdimme. Toisen kaksiviikkoisen kesistä vei aina mökkeily ja sukulointi Saimaalla. Vuonna 2004 yhdistimme purjehdus- ja mökkiloman purjehtimalla kanavan kautta Saimaalle ja ankkuroimalla veneen mökkirantaan kahdeksi viikoksi, jonka jälkeen palasimme samaa reittiä takaisin. Silloin jo totesimme, että kyllä järvelläkin voi purjehtia, vaikka se monessa suhteessa erilaista onkin kuin merellä – niin hyvässä kuin pahassakin.

Kesän 2005 kuluessa meille kuitenkin varmistui se tosiasia, ettei veneilymme hyötysuhde ollut kohdallaan. Veneen kunnossapitoon matkoineen kului enemmän aikaa kuin mitä olimme vesillä. Oli aika tehdä päätös Casa Priman myymisestä. Tarkoitus oli yksiselitteisesti tehdä ainakin muutamiksi vuosiksi eteenpäin valinta kesien viettämisestä mökkeillen purjehtimisen sijaan, mutta jo Valkosaaren Venetorilla, jossa Maximme myimme, heräsi vanha kaipuu puuveneiden tuoksuun. Ja kun jo vuosia olimme ihailleet noita kauniita, kapeita, suippokeulaisia "nuolikoteloita"; vitosia, kutosia, haita jne., niin ei ollut ihme, että pian jo selailimme nettiä etsien sopivaa venettä Saimaalle retki- ja päiväpurreksi.

Venetyypiksi valittiin kai puhtaasti tunnesyistä Hai ja pian löysimmekin Miettisen Jannen "HAI Purjehdus" -sivuilta etsimämme myynti-ilmoituksen:

FIN-264, Myrskylintu v. -69. Huippukuntoinen, kaunis, kilpailuvarustettu purjevene, Pietarsaaressa. Ilmoita sähköpostitse niin lähetän kuvia, tai soita niin kerron lisää!

Pyysimme kuvia ja lisätietoja veneestä ja saimme pian vastauksen:

Kiitos mielenkiinnostanne.
Myrskylintu on edelleen myynnissä.
Mihinkään remonttiin ei tarvitse varautua, koska vene on erittäin hyvässä kunnossa. Puuvenettä on aina huolettava, mutta koska pohjatyöt tässä veneessä on tehty kunnolla niin sekin käy helposti.
Myrskylintu on venerakentaja Seppälän vuonna -69 rakentama ja hän rakensi sen omaan käyttöönsä, mikä myös näkyy hyvin veneessä. Koko vene on rakennettu valikoidusta korkealuokkaisesta materiaalista, ja se on erittäin huolellisesti tehty, ja mikä tärkeintä, siitä on pidetty erittäin hyvä huolta sen jälkeen.
Veneessä on kilpailu-/katsastusvarustus, 2 isoa, 2 fokkaa, 3 spinnua, WB-02, kompassi, nostokoukut, perämoottoriteline, poijupeite, puupukki, säädettävä mastojalka jne.

Ja mukana seurasi kuvia.

Lisää kuvia Picasa-albumissa

Näillä tiedoilla me ostimme Myrskylinnun! Niin, niin, tiedämme kyllä, että ostoa harkittaessa vene pitää tutkia pienintä yksityiskohtaa myöden ja puuveneen kyseessä ollen apuna tulee käyttää parasta mahdollista asiantuntijaa jne. Mutta me nyt vain ihastuimme tähän yksilöön, eikä aikatauluun oikein sopinut käynti Pietarsaaressa saakka. Ja toisaalta, mehän käytimme arvioitsijana parasta mahdollista asiantuntijaa, veneen monta vuotta tuntenutta omistajaa. Kehen sitten luottaa, jos ei puuveneilijään? Niin Myrskylintu matkasi kuorma-auton lavetilla Pietarsaaresta kotipihaamme Vantaalle, emmekä tähän mennessä ole löytäneet siitä yhtään puutetta tai virhettä, joka olisi vaikuttanut tuohon kaupantekoon.

Vene siirrettiin keväällä 2006 Saimaalle, jossa sillä oli poijupaikka mökin edustalla. Kolmen kesän jälkeen perheemme päätti hankkia mökille kokeeksi moottoriveneen, sillä jotenkin se tuntui sopivan mökkivenetarpeisiimme purjevenettä paremmin vaihtelevatuulisella Saimaalla. Niin Myrskylintu siirrettiin jälleen syksyllä 2008 kotipihaan Vantaalle odottelemaan kevään vesillelaskua meriveteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti