maanantai 1. lokakuuta 2007

Purjehduskausi 2007

Tänäkään kesänä Myrskylintu ei vielä saanut peräänsä pursiseuran lippua, sillä katsastusta ei onnistuttu sovittamaan kesän kalenteriin. Mutta siniristi ajaa asian aivan yhtä hyvin.

Jempulle joutuu välillä hieman selittelemään, ettei sille oikein ole veneessä tilaa.

Isokoskeloperhe (meniköhän määritys oikein?) ui ainakin tällä kertaa Myrskylinnun ohi. Moni lintu kuitenkin näyttää jäljistä päätellen nousseen kannellekin.

Poijuköydet ovat jälleen solmussa veneen pyörittyä poijunsa ympärillä. Loppukaudesta saimme hankituksi kunnollisen köyden, jolloin uskalsimme jättää veneen yhden köyden varaan ja sotkeutumiset vähenivät huomattavasti.

"Voisitteko tuoda tuulta tullessanne, niin pääsisimme tästä vähitellen lähtemään."

Ainakin purjeiden nosto on ongelmatonta tällaisessa kelissä.

Rentoa meininkiä.

Tämä kausi käytettiin uudempaa Myrskylinnun kahdesta purjesetistä. Tässä fokassa etuliesma on hieman pidempi kuin vanhemmassa purjeessa eikä nostinta saa kiristetyksi mastolla olevalla kiristimellä vaan se on vedettävä ohjaimen kautta ruffin katon lukolle. Tämä ongelma poistuu, kun aikanaan vaihdamme vaijerinostimet köysiksi.

Tälle kuvalle on vastine viimevuotisissa kuvissa, joten turha keksiä uutta kuvatekstiä: "Silloin kun Paiju ei nukkunut hän yleensä etsi pehmustetta takapuolen alle ja lueskeli. Vesilläolosta voi nautiskella niin monella tavalla." Tänä vuonna kuva onnistui sikäli paremmin, että nyt saatiin syöminenkin mukaan ;-)

Tällekin kuvalle on vastine viimevuotisissa kuvissa: "Meija taitaa olla perheen innokkain pinnamies, Susa on löytänyt suosikkipaikkansa peräkannelta."

Laukansaaren lossi ehti pois alta vaikka kuinka yritimme ehtiä sen edelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti